Bažantí polévka s libečkovým knedlíčkem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Pro mě naprostá novinka. Vlastně to byl takový pokus. Dostala jsem bažanty a tak jsem se s nimi musela vyloženě poprat. Zvládla jsem je zbavit peří (není to tak těžké a jde to poměrně rychle pokud je stahujete i s kůží), vyvrhnout vnitřnosti, naporcovat a nakonec i kompletně zpracovat. 

Na bažantovi není tolik masa, peří opravdu hodně zkresluje. Velká výhoda ovšem je, že můžete kromě vnitřností využít opravdu všechno. Já jsem z křídel, jednoho stehýnka a různých odřezků uvařila polévku. 

Co potřebuješ: 

2 křídla, 1 stehno

kořenová zelenina (mrkec, celer, petržel) 

sůl, pepř, bobkový list, nové koření 

Na knedlíčky: 

1 vejce

hladká mouka

kypřící prášek 

sůl, pepř, libeček 

 

Jak na to: 

Do hrnce dáme bažantí maso, nakrájenou zeleninu, koření a pomalu vaříme. Opravdu je lepší vývartáhnout na mírném planemi a delší dobu. Jakmile maso je krásně měkké, vývar má pěknou zlatavou barvu, scedíme přes čisté plátýnko. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a ještě chvilku společně povaříme. 

Mezitím si připravíme knedlíčky. Vejce vyšleháme a přidáme hladkou mouku, sůl, pepř, čerstvý libeček a kypřící prášek. Pořádně promícháme. Musí vzniknout tužší těsto. ze kterého vytvarujeme koule. Po uvaření je těsto krásně vláčné díky kypřícímu prášku. Vaříme zvlášť. 

left align image

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář