Caprese profiteroles

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Taky rádi pečete třeba pro návštěvy? Já strašně ráda a vlastně si tak trochu z nich dělám pokusné králíky (omlouvám se kamarádům pokud tohle čtou za takový název, ale líp to popsat nejde). Každopádně ráda připravuji nové a nové recepty.  

Tenhle recept jsem si vyzkoušela na návštěvě a následně jsem ho použila na občerstvení pro herce při nymburské Noci literatury. Mělo to úspěch. Přece jen kombinace profiterolek a klasického caprese je dokonalá. Hodí se k vínu a dobře se takové jednohubky jí. A jak na to se dočetete níže:) 

Co potřebuješ: 

cherry rajčata

bazalku 

mozarellu 

3 vejce 

100 g hladké mouky 

75 g másla

175 ml vody

špetka soli

Jak na to: 

Začináme samozřejmě přípravou odpalovaného těsta. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a osolíme. Přivedeme k varu. Nasypeme mouku a vařečkou ji zapracujeme. Vznikne hladké těsto a jakmile se přestane lepit na dno hrnce stáhneme z ohně a necháme těsto vychladnout. Následne opatrně a po částech vmícháme rozkvedlané vejce. Musí vzniknout hladké těsto, které dáme do cukrášského sáčku a na plech děláme stejně velké "bobky". 

Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200°C do chvíle až špičky profiterolek začnou zlátnout. Stáhneme troubu na 160°C a pečeme cca 8 minut. Vytáhneme z trouby a do každé profiterolky párátkem uděláme dírku, protože musí odejít horký vzduch pryč. Necháme vychladnout. 

Vychladlé profiterolky rozřízneme a plníme rajčátkem, bazalkou a mozarellou. Přiklopíme vrškem a je hotovo. 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář