Chřestová polévka

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Ke spoustě surovinám jsem se musela propracovat. Tím myslím, že některé věci jsem jako dítě nenáviděla a teď postupně se k ním vracím a zkouším...a zjišťuji o jaké dobroty jsem přicházela. 

Vlastně k chřestu jsem se dostala až díky svému vysokému cholesterolu. Dlouho jsem hledala nové suroviny, které bych mohla využít a chřest právě snižuje cholesterol. Plus má strašně moc dalších kladných vlastností. Takže tyhle stonky plné vitamínů si určitě zamilujete taky (pokud tomu tak už není). Já jsem zvolila jarní detoxikační polévku ze zeleného chřestu v kombinaci s medvědím česnekem. Nepřidávám smetanu i když se to na první pohled může zdát. Dokonce ji ani nemixuji úplně do jemna, mám moc ráda, když občas narazím na větší kousek chřestu.  

Co potřebuješ: 

500g zeleného chřestu

1 menší cibule

500 ml vody 

sůl, pepř 

medvědí česnek podle chuti

pečivo na přílohu 

 

Jak na to:

Nejprve si očistíme chřest - odkrojíme dřevnaté konce, oloupeme a nakrájíme na cca 2 cm velké kousky. Nakrájíme si cibuli, kteoru na olivovém oleji necháme maličko změknout a prřidáme chřest. Zprudka společně opečeme. Jakmile začně cibule zlátnout podlijeme vodou a necháme dusit. Můžete podlévat i vývarem, ale já mám ráda, když nic neruší chuť chřestu. Přidáme sůl, pepř a vaříme do změknutí. Ponorným mixérem mixuje (já nechávám pár kousků chřestu celých) a na závěr dáme do polévky trochu nasekaného medvědího česneku. Podáváme s rozpečeným pečivem. Můžeme přidat i kapku smetany, ale já ji tentorkrát nepoužila. 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář