Domácí dětský tvaroh

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Nedávno jsem v obchodě Dankovi koupila Matyldu. Můj syn si vybral jahodovou. Tak tedy dobře, proč ne. Nezkoumala jsem etiketu, protože co asi tak může být na dětském tvarohu. Jak jsem byla překvapená když jsem doma kelímek otevřela. Hodně těžce nesu pokrmy ve kterých je cítit "chemie". Respektive pokrmy, které nevoní a ani nevypadají přirozeně - u nás se jím říká Tricatel.  Rozhodla jsem se, že po tomto sáhnu jen pokud bude krajní nouze. 

Po mém tvarohovém prozření jsem přemýšlela nad tím, že přece udělat domácí Matyldu/Pribiňáka  nemůže být nic těžkého. Naopak bude to hezky čerstvé, ne tak sladké a s opravdovým ovocem. Navíc výroba zabere ve finále asi tak 5 minut. 

Co potřebuješ: 

1 vanička plnotučného tvarohu

lžička moučkového cukru 

1/2 vanilkového lusku 

ovoce (já použila ostružiny a borůvky) 

Jak na to: 

Smícháme tvaroh a cukr. Vanilkový lusk si rozřízneme a semínka ostřím nože seškrábneme. Přidáme do tvarohu a pořádně promícháme. Jelikož není sezóna tak ovoce jsem použila z mrazáku. Stačí povařit ostružiny a boruvky dokud nevznikne "žahour". Nakonec polijeme tvaroh, nebo přímo do něj zamícháme a je hotovo. 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Pribináčku je to ještě podobnějí, když se tvaroh vyšlehá se šlehačkou třicítkou :) A malý děti to spořádají i bez toho cukru..to je pak Matylda ultralight :)

    Bloud. Well Bloud moc děkuji za komentář. Ono je víc variant, ale mě se osvědčilo právě vyšlehat jen ten tvaroh bez šlehačky. Dokonce jsem zkoušela i se zakysanou smetanou, ale přijde mi to zbytečné tam cpát víc mléčných výrobků :) Bez cukru to dělám občas taky, ale ta jedna lžička se v tom množství tvarohu hezky ztratí a není to tak drastický jako u těch kupovaných :)

    Tento recept bude mít tu čest stát se první Toníkovou čistě mléčnou dobrotou :) Jdu na to, drž palce!

    www.liskavkurniku.cz

    @Liška v kurníku tak to jsem moc zvědavá a myslím, že Toníkovi bude moc chutnat. Pokaždé když vidím nějakou jeho fotku, jsem vyřízená, protože za chvíli bude větší než Danek :D

Nechat komentář