Ořechový chléb s medvědím česnekem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Taky milujute vůni čerstvě upečeného chleba? Ten zvuk jak krásně křupe při krájení, když je naprosto čerstvý a navíc ta chuť!! Já jsem si zamilovala domácí chléb. Nevlastním žádnou domácí pekárnu, ale není to vůbec potřeba. Vlastně mám pocit, že bych ji stejně ani nepoužívala, protože jde to i bez ní. 

Tentokrát jsem si pro Vás připravila domácí ořechový chléb s medvědím česnekem. Mám moc ráda tuto kombinaci, není to tak typické a zároveň velmi chutné. 

Co potřebuješ: 

1/2 droždí 

500g hladké mouky

hrst vlašských ořechů

4 lístky medvědího česneku

lžička soli

lžička kmínu

lžička olivového oleje

100ml vlažné vody

 

Jak na to:

Ve vodě si necháme rozpustit droždí. Ořechy nasekáme na menší kousky, stejně tak nakrájíme česnek a všechny ingredience si smícháme v misce. Přidáme droždí a pořádně hněteme (já používala hnětač, především kvůli časové úspoře). Jakmile je těsto pořádně prohněteno, přikryjeme ho plátýnkem a necháme kynout na teplém místě. Kynutí trvá minimálně 1 hodinu. 

Vykynuté těsto opatrně vložíme do zapékací formy (používám skleněnou kulatou) a přiklopené pečeme cca 40 minut na 180°C. Na posledních cca 10 minut odklopíme a zvýšíme teplotu na 190°C. Jakmile vznikne zlatavá kůrka je hotovo. 

Pro uchování chleba používám většinou dvě plátýnka (zůstane delší dobu měkký). 

 

 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář