Soupe à l'oignon/ Cibulová polévka

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Dlouho jsem přemýšlela, kterým receptem uvedu novou Pochoutku. Nakonec jsem se rozhodla pro svou srdcovou kuchyni. Tedy pro francouzskou. Někomu se možná může zdát, že cibulačka je naprosto obyčejné jídlo. Každopádně pokud si s ní trochu vyhrajete naprosto všechny oslní a navíc poslouží jako plnohodotné hlavní jídlo. 

Děláme jí doma poměrně často. Tahle krásně sytá polévka nás provází podzimem a téměř celou zimou. Časově je maličko náročnější, ale za zkoušku rozhodně stojí. 

Co potřebuješ:

675 g cibule

3 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 lžička soli 

1/2 lžičky třtinového cukru

1 litr silného hovězího vývaru 

1dcl suchého bílého vína 

4 lžíce vinného octa

3 lžíce hladké mouky 

sůl, pepř

toustový chléb

tučný sýr (Gouda / Eidam) 

Postup: 

V hrnci rozpustíme máslo a olej a přidáme na plátky nakrájenou cibuli. Velmi pomalu na mírném ohni ji osmahneme a pořád mícháme, necháme chvilku podusit. Po cca 20 minutách přidáme cukr a sůl a občas zamícháme. Potřebujeme docílit sytě zlatavé barvy, to trvá cca 40 minut. Když má cibulka správnou barvu přidáme hladkou mouku a pořádné zamícháme. Nakonec podlijeme vývarem, pořádně promícháme, přidáme bílé víno a vinný ocet. Vše pořádně promícháme, osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec nalijeme do zapékacích misek, položíme plátek toustového chlebu a posypeme sýrem. Necháme zapéct zlatou krustu a můžeme podávat. 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář