Vejce Benedikt

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

U nás doma se snažíme snídat společně a pokud to jde aspoň trochu časově, dělám i trochu náročnější snídaně. Možná se Vám zdá, že stačí namazat si rohlík máslem, ale jednou za čas je super udělat si něco "lepšího". Navíc taková snídaně člověka zasytí opravdu až do oběda, proto většinou dělám takové jídlo před nějakým výletem. 

Maličko jsem si upravila klasický recept na svou verzi, takže snad Vám bude chutnat. 

Co potřebuješ: 

pečivo  

prosciutto 

avokádo 

vejce 

Na Holandskou omáčku:

2 žloutky

7dkg másla

1/2 citronu

1/2 lžíce vinného octa 

pepř, sůl

kapka worchesteru

0,5 dcl bílého vína 

 

Jak na to: 

Teď je důležité dobře si rozvrhnout přípravy. První si nakrájíme pečivo, připravíme Prosciutto, avokádo a dáme vařit vodu na pošírování. Dále se pustíme do Holanské omáčky a nakonec připravíme pošírované vejce. Pak už "jen" stačí servírovat. 

Holandskou omáčku si připravíme tak, že do hrnce si nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, ocet a pepř a necháme cca 5 minut povařit a necháme maličko vychladnout. Připravíme si vodní lázeň ve které pomaloučku vyšleháme žloutky do kterých opatrně přilijeme vinnou směs. Pořádně mícháme metličkou a jakmile začně omáčka houstnout přidáme rozpuštěné máslo a kapku worchesteru. 

Pošírované vejce není tak těžké. Stačí si připravit vroucí vodu s octem. Jakmile voda dosháhne bodu varu roztočíme v ní vír do kterého opatrně z naběračky nalijeme vejce (vírem se krásně zatáhne). Pošírujeme cca 3 minuty. 

 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář